шоколадний мус
шоколадний мус

Мус шоколадний

  

12 Вересня, 2018

Юлия Высоцкая. Десерты

  • Cook: 5 hrs 20 mins
  • Yields: 6 порцій великих або 12 маленьких

Ingredients

Шоколад чорний - 150 г

Яйця - 4 шт.

Цукор - 80 г

Вершки - 150 мл

Ваніль - 1 стручок

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Шоколад розтопити на водяній бані.

2Стручок ванілі розрізати уздовж гострим ножем, вийняти насіння і покласти його у вершки.

3Влити вершки з ваніллю в розтоплений шоколад.

4Білки відокремити від жовтків.

5Жовтки збити з цукром, ввести в шоколадно-вершкову масу і акуратно перемішати.

6Білки з дрібкою солі збити в міцну піну.

7З'єднати білки з шоколадною масою і ще раз обережно перемішати.

8Перекласти мус в глибокий посуд, в якому він буде подаватися, або в окремі формочки-скляночки та поставити в холодильник на 4‑5 годин.

Якщо використовувати білий шоколад, то цукру потрібно класти 40-50 г

00:00