Мус шоколадний десерти 12 Вересня, 2018 Юлия Высоцкая. Десерты Cook: 5 hrs 20 mins Yields: 6 порцій великих або 12 маленьких Ingredients Шоколад чорний - 150 г Яйця - 4 шт. Цукор - 80 г Вершки - 150 мл Ваніль - 1 стручок Сіль морська - 1 щіпка Directions 1Шоколад розтопити на водяній бані. 2Стручок ванілі розрізати уздовж гострим ножем, вийняти насіння і покласти його у вершки. 3Влити вершки з ваніллю в розтоплений шоколад. 4Білки відокремити від жовтків. 5Жовтки збити з цукром, ввести в шоколадно-вершкову масу і акуратно перемішати. 6Білки з дрібкою солі збити в міцну піну. 7З'єднати білки з шоколадною масою і ще раз обережно перемішати. 8Перекласти мус в глибокий посуд, в якому він буде подаватися, або в окремі формочки-скляночки та поставити в холодильник на 4‑5 годин.Якщо використовувати білий шоколад, то цукру потрібно класти 40-50 г 00:00