Мідії зі шпинатом

    

19 Листопада, 2016

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Мідії - 200 г

Помідори - 4 шт.

Шпинат свіжоморожений - 100 г

Часник - 2 зубчики

Коньяк - 10 мл

Сіль

Олія оливкова для смаження - 2 ст. ложки

СОУС:

Цибуля порей - 1/3 стебла (світла частина)

Часник - 1 зубчик

Шпинат свіжоморожений - 50 г

Сир з блакитною цвіллю - 50 г

Вершки 22% - 100 мл

Олія оливкова для смаження - 2 ст. ложки

Directions

1Розморозити мідії, подрібнити очищений часник. Вирізати у помідорів плодоніжки, нарізати поперек кружечками товщиною 10 мм. Обсмажувати розморожений шпинат з часником на розігрітій оливковій олії 2 хвилини.

2Розкласти кружечки помідорів на підкладку з фольги. Укласти на кожен кружечок трохи шпинату з часником, посолити, додати по 2-3 мідії. Скропити все коньяком і запікати в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин.

3СОУС: Нарізати цибулю порей тонкими кільцями, подрібнити очищений часник. Обсмажувати обидва інгредієнта на розігрітій оливковій олії 2-3 хвилини. Додати розморожений шпинат і обсмажувати ще 2 хвилини. Викласти розім'ятий виделкою сир, влити вершки, варити на повільному вогні до загусання.

4При подачі полити запечені помідори з мідіями готовим соусом.

00:00