Ньокі по-римськи (Gnocchi alla Romana)
пельмені, вареники, галушки італійська кухня духовка
13 Квітня, 2018
Это вкусно 2017 №10
Ingredients
Молоко - 4 склянки
Манна крупа - 1,5 склянки
Сир твердий дрібно натертий - 1,5 склянки
Масло вершкове - 8 ст. ложок
Яйця - 2 жовтки
Сіль
Directions
1Молоко довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального та додати манку, безперервно збиваючи. Варити кашу, помішуючи, 8‑10 хвилин (каша буде дуже густою).
2Потім зняти з вогню, додати 4 ст. ложки розм'якшеного масла та 0,5 склянки сиру, потім жовтки і ретельно перемішати. Посолити.
3Стіл або аркуш паперу для випічки злегка зволожити. Викласти на нього «кашу» і за допомогою лопатки розрівняти в пласт товщиною приблизно 1 см. Залишити на 40 хвилин, щоб підсохло і трохи затверділо.
4Духовку розігріти до 220°С. Форму для випічки змастити.
5З тіста вирізати кружальця. На дно форми викласти обрізки. Скропити розтопленим маслом, посипати сиром. Зверху лусочками викласти кружальця, знову скропити олією і посипати сиром. Продовжувати, доки не закінчаться інгредієнти. Чим менше шарів, тим смачніше.
6Випікати 15‑20 хвилин до золотистої скоринки.
7Подавати, посипавши сиром.
Раніше страву готували із залишків черствого хліба, в наші дні використовують манку.