Борошно гречане або інше без глютену - 2 ст. ложки
Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка
Кінза - кілька листочків
Яйця - 1 шт.
Мигдалеве молоко - 1 ст. ложка
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Помідори - 2 шт.
Олія оливкова - 1 ст. ложка
Авокадо - 0,5 шт.
Фініки без кісточок - 2 шт.
Петрушка з плоским листям - 1 жменя (не обов'язково)
Лайм - дольки (за бажання)
Directions
1ТІСТО ДЛЯ ОЛАДОК: Змішати у мисці солодку кукурудзу, червоний солодкий перець, гречане борошно, пластівці червоного перцю, дрібно нарізане листя кінзи, злегка збите яйце та мигдальне молоко. Приправити сіллю та перцем і відкласти у бік.
2Надрізати хрест на основі кожного помідора та покласти у миску кип'ятком на 20 секунд. Перекласти у миску з холодною водою, зняти шкірку та викинути, помідору грубо нарізати і відкласти.
3Нагріти оливкову олію у сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні, обертаючи, щоб олія покрила поверхню сковороди. Вилити по 1 ст. ложці тіста, щоб зробити 4 оладки, залишаючи трохи місця між ними. Смажити 3 хвилин або доки нижня частина не почне набувати золотисто-коричневого кольору. Лопаткою обережно перевернути їх, так само обсмажити з іншого боку.
4Перекласти оладки у чашу, додати помідори, очищене та нарізане авокадо, потім нарізані фініки. Посипати петрушкою і додати дольки лайму, щоб вичавити з них сік (за бажання).