1Збити жовтки з білками і вилити на сковороду з розтопленим маслом. Смажити на великому вогні, злегка підносячи краї ножем, щоб низ не підгорів, а верх був пухким. Омлет не перевертати на другий бік.
2Краї загорнути до середини, сковороду прикрити тарелем і перевернути на нього омлет.
3Перед тим, як омлет загортати, всередину можна покласти начинку.
НАЧИНКИ:
1Печериці підсмажити на маслі з кропом, петрушкою, зеленою цибулею.
2Дрібно порізану шинку або ковбасу прокип’ятити, додавши ложку сметани.
3Начинити омлет можна також печінкою, нирками, шпинатом, вудженою рибою, помідорами, макаронами з сиром, оселедцями або сардинами.
Щоб яєшня була пухкою, білок збити окремо, а жовток — зі сметаною або молоком.