Панакота кавова

    

28 Вересня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ПАНАКОТИ

Вершки 30-36% - 500 мл

Цукор - 150 г

Желатин - 8 г

Кава - 2 ст. ложки

Ванільна есенція (або ваніль в стручках або ванільний цукор) - 1 ч. ложка

ДЛЯ ПРИКРАСИ

Шоколад гіркий - 100 г

М'ята - 8 листочків

Directions

1Замочити желатин в склянці холодної води.

2Приготувати 100 мл кави. Краще використовувати зварену в турці каву.

3Помістити в каструлю вершки, цукор і ванільну есенцію. Довести суміш на слабкому вогні майже до кипіння, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь, не доводячи до закипання.

4Віджати желатин, додати його до суміші і перемішати. Додати до суміші гарячу каву.

5Змочити креманки в холодній воді. Розлити панакоту по креманках і поставити в холодильник на 5 годин.

6Викласти панакоту на порційне блюдо. Для цього спочатку креманку опустити в окріп на кілька секунд, а потім перевернути догори дном. панакота легко відокремиться від ємності.

7Потерти на дрібній тертці шоколад. Прикрасити панакоту шоколадом і листочками м'яти.

Страва з регіону Пьємонт

Для приготування панакоти краще використовувати листовий желатин, оскільки він чистіше і не впливає на запах готового десерту.

00:00