Парміджана
овочеві страви, пироги італійська кухня духовка
19 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
Ingredients
Баклажани - 800 г
Яйця - 1 шт.
Соус з помідорів - 400 мл
Пармезан - 70 г
Моцарелла - 200 мл
Олія - 100 мл
Сіль крупна - 1 ч. ложка
ДЛЯ СОУСУ:
Томатний соус «Пассата» або помідори, консервовані у власному соку - 500 мл
Базилік - 10 листочків
Сіль
Directions
БАКЛАЖАНИ:
1Почистити баклажани: зрізати кінчики і зняти шкірку. Нарізати баклажани уздовж скибочками завтовшки 2-3 мм.
2Покласти баклажани в миску, посипати крупною сіллю та залишити на 1 годину під пресом. Сіль допоможе баклажанам «віддати» зайву вологу.
3Відкинути баклажани на друшляк, а потім обережно злегка віджати їх руками.
4Розігріти на сковороді олію і підсмажити в ній баклажани до золотистого кольору з двох сторін.
СОУС:
1Вилити на сковороду томатний соус, додати листочки базиліка, сіль і готувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, 20-25 хвилин, до загусання. Соус «Пассата» можна замінити консервованими у власному соку помідорами, в цьому випадку спочатку їх слід подрібнити за допомогою блендера.
ПАРМІДЖАНА:
1Нарізати моцарелу тонкими кружечками.
2Збити в мисці яйце.
3Розігріти духовку до 180°С.
4Змастити томатним соусом глибоку форму для випічки. Викласти в форму шар з баклажанів, посипати тертим пармезаном, далі шар з моцарели, потім знову шар з баклажанів і далі так само до краю форми.
5Полити зверху баклажанний пиріг томатним соусом і збитим яйцем.
6Поставити форму в духовку приблизно на 45 хвилин.
7Парміджану подають до столу злегка теплою.
Страва з регіону Кампанія