Пахлава на сметані

    

25 Вересня, 2016

Армянская кухня (Семь поварят)

 

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 2-3 склянки

Сметана - 200 г

Вода мінеральна - 100 г

Дріжджі пресовані - 10 г

Цукор - 1 склянка

Яйця - 3 жовтки

Масло вершкове - 200 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Горіхи рубані - 300 г

Яйця - 3 білка

Цукор - 200 г

Мед - 2 ст. ложки

ДЛЯ СИРОПУ:

Вода - 2 ст. ложки

Цукрова пудра - 50 г

Кориця мелена - на кінчику ножа

Directions

1Сметану розвести мінеральною водою, додати дріжджі, 2 ст. ложки борошна і дати опарі піднятися.

2Жовтки збити з цукром, додати розм'якшене масло, опару, решту борошна і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини, кожну розкачати в тонкий пласт.

3НАЧИНКА: Білки збити з цукром в піну, додати розтоплений мед і горіхи.

4Пласт тесту укласти на змащене маслом деко, зверху викласти половину горіхової маси, накрити другим пластом. Зверху укласти залишки горіхової масу і знову шар тіста. Ножем намітити ромбики.

5Випікати пахлаву при 200°С до золотистого кольору.

6СИРОП: Всі інгредієнти змішати, прогріти. Сироп процідити, знову прогріти.

7Готову пахлаву розділити на ромбики, полити сиропом і одразу подавати.

00:00