Пельмені з лососем
пельмені, вареники, галушки, страви з риби здорове харчування
17 Квітня, 2017
100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 3 склянки
Вода - 1 склянка
Сіль - 1 ч. ложка
Крохмаль - 2 ст. ложки
Кунжут білий - 2 ст. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Лосось - 500 г філе
Цибуля зелена - 1 пучок
Сухарі панірувальні - 1 жменя
Соєвий соус - 4 ст. ложки
Соус устричний або концентрований рибний бульйон - 1 ст. ложка
Олія кунжутна - 1,5 ст. ложки
Саке або мирин - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Імбир свіжий тертий - 1 ч. ложка
Часник свіжий тертий - 1 ч. ложка
Цукор - 2 ч. ложки
Олія для смаження - 50 г
Directions
1Філе лосося подрібнити в м'ясорубці. Зелену цибулю дрібно порізати.
2Додати в фарш жменю подрібнених сухарів з білого хліба та спеції. Добре перемішати.
3З борошна, солі, води та крохмалю замісити тісто. Додати білий кунжут для смаку та колориту. Тісто має бути еластичним. Тісто накрити та прибрати в холодильник на 20 хвилин.
4Потім тісто розділити на невеликі шматочки, щоб з них вийшли кружальця діаметром 5-6 см. Тісто розкачати, в середину покласти чайну ложку фаршу. Зліпити пельмені.
5У класичному варіанті пельмені спочатку обсмажують, потім додають трохи води та доводять до готовності.
6Пельмені подавати з гострим соусом, вприкуску з маринованим імбиром.