Пельмені пісні запечені з капустяною начинкою
пельмені, вареники, галушки духовка, здорове харчування
14 Квітня, 2018
215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 2 склянки / 260 г
Вода - 75 мл окропу
Олія - 4 ст. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гриби білі або інші лісові - 200 г заморожених або 100 г сушених
Гречана крупа або рис - 0,5 склянки
Цибуля ріпчаста - 1‑2 шт.
Олія для смаження
Сіль
Перець мелений
ДЛЯ ГРИБНОГО ВІДВАРУ:
Вода - 0,5 л
Лавровий лист - 1 шт.
Перець духмяний - 5‑6 горошин
Петрушка - 2‑3 гілочки
Часник - 1 зубчик
Сіль
Насіння кропу або кмину
Перець мелений
Зелень петрушки або кропу
Directions
ПОЄДНАННЯ ЗАВАРНОГО ТА ВИТЯЖНОГО ТІСТА НА ОЛІЇ:
1У миску налити окріп, додати олію, розмішати ложкою, всипати борошно, швидко перемішати тісто ложкою і місити руками. Вимішати тісто, покласти на дерев'яну дошку і накрити перевернутою гарячої каструлею, залишити на 30 хвилин.
НАЧИНКА:
1Капусту ненадовго опустити в підсолений окріп, потім вийняти, перекрутити через м'ясорубку разом із зубчиком часнику та гілочками зелені.
2Гречану крупу перебрати, вимити, залити 1 склянкою води, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити на слабкому вогні, доки вся рідина не випарується.
3Кашу трохи посолити, перемішати, знову накрити кришкою, укутати товстим рушником і залишити на 15‑20 хвилин.
4Цибулю очистити, дрібно нарізати, покласти на розігріту з олією сковороду, трохи посолити, поперчити й обсмажити до м'якості.
5До цибулі додати капусту, тушкувати 3‑5 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.
6Додати гречану кашу і знову перемішати, посолити, поперчити за смаком, перемішати, тушкувати все разом 1‑2 хвилини.
ПЕЛЬМЕНІ:
1Плоску поверхню злегка змастити олією і розкачати на ній тісто в тонкий пласт (товщина тіста близько 3 мм). Нарізати тісто на квадрати.
2На середину квадрата покласти ложкою начинку, потім квадрати скласти по діагоналі та защипнути краї у вигляді трикутника. Квадратики тіста потрібно перевернути так, щоб нижня сторона була зверху, тоді краї тіста добре зліпляться. Форма у пельменів може бути різною.
3Пельмені розкласти на змащеному олією глибокому деку і запікати 15‑20 хвилин при 160°C.
4Спечені пельмені залити окропом, посипати насінням кмину або кропу та свіжомеленим перцем, закрити фольгою, поставити в духовку на 15 хвилин.
5Готові пельмені вийняти з духовки та посипати нарізаною зеленню, рубаним часником, смаженою цибулею.