Пельмені пісні запечені з капустяною начинкою

    ,

14 Квітня, 2018

215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 2 склянки / 260 г

Вода - 75 мл окропу

Олія - 4 ст. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Гриби білі або інші лісові - 200 г заморожених або 100 г сушених

Гречана крупа або рис - 0,5 склянки

Цибуля ріпчаста - 1‑2 шт.

Олія для смаження

Сіль

Перець мелений

ДЛЯ ГРИБНОГО ВІДВАРУ:

Вода - 0,5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Перець духмяний - 5‑6 горошин

Петрушка - 2‑3 гілочки

Часник - 1 зубчик

Сіль

Насіння кропу або кмину

Перець мелений

Зелень петрушки або кропу

Directions

ПОЄДНАННЯ ЗАВАРНОГО ТА ВИТЯЖНОГО ТІСТА НА ОЛІЇ:

1У миску налити окріп, додати олію, розмішати ложкою, всипати борошно, швидко перемішати тісто ложкою і місити руками. Вимішати тісто, покласти на дерев'яну дошку і накрити перевернутою гарячої каструлею, залишити на 30 хвилин.

НАЧИНКА:

1Капусту ненадовго опустити в підсолений окріп, потім вийняти, перекрутити через м'ясорубку разом із зубчиком часнику та гілочками зелені.

2Гречану крупу перебрати, вимити, залити 1 склянкою води, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити на слабкому вогні, доки вся рідина не випарується.

3Кашу трохи посолити, перемішати, знову накрити кришкою, укутати товстим рушником і залишити на 15‑20 хвилин.

4Цибулю очистити, дрібно нарізати, покласти на розігріту з олією сковороду, трохи посолити, поперчити й обсмажити до м'якості.

5До цибулі додати капусту, тушкувати 3‑5 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.

6Додати гречану кашу і знову перемішати, посолити, поперчити за смаком, перемішати, тушкувати все разом 1‑2 хвилини.

ПЕЛЬМЕНІ:

1Плоску поверхню злегка змастити олією і розкачати на ній тісто в тонкий пласт (товщина тіста близько 3 мм). Нарізати тісто на квадрати.

2На середину квадрата покласти ложкою начинку, потім квадрати скласти по діагоналі та защипнути краї у вигляді трикутника. Квадратики тіста потрібно перевернути так, щоб нижня сторона була зверху, тоді краї тіста добре зліпляться. Форма у пельменів може бути різною.

3Пельмені розкласти на змащеному олією глибокому деку і запікати 15‑20 хвилин при 160°C.

4Спечені пельмені залити окропом, посипати насінням кмину або кропу та свіжомеленим перцем, закрити фольгою, поставити в духовку на 15 хвилин.

5Готові пельмені вийняти з духовки та посипати нарізаною зеленню, рубаним часником, смаженою цибулею.

00:00