Пенне з гарбузом і панчетою
макаронні вироби, страви з м'яса італійська кухня
14 Вересня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 30 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Пенне гладкі (penne lisce) або фарфале - 300 г
Гарбуз мускатний - 650 г
Панчета - 200 г
Цибуля жовта - 50 г
Масло несолоне - 25 г / 1,75 ст. ложки
Чебрець свіжий
Сіль
Перець
Directions
1Нагріти духовку до 300°F (150°C). Покласти тонко нарізану панчету на папір для випікання та запікати до хрусткості, близько 15 хвилин.
2Покласти в каструлю половину мускатного гарбуза, очищеного та нарізаного невеликими кубиками, нарізану цибулю і щіпку солі. Заповнити достатньою кількістю води, щоб покрити овочі, довести до кипіння та варити, доки гарбуз не стане м'яким.
3Злити, перекласти у блендер і розмолоти в пюре до гладкості.
4Розтопити масло в сковороді на середньому вогні. Додати чебрець і готувати, перемішуючи, до появи аромату.
5Додати другу половину гарбуза, приправити сіллю та перцем і готувати до м'якості.
6Додати гарбузове пюре та прогріти.
7Довести каструлю солоної води до кипіння. Зварити пасту в киплячій воді до стану al dente. Злити воду, додати пасту в соус і трошки потримати на вогні, щоб все поєдналося.
8Перекласти пасту на блюдо, прикрасити панчетою і подавати.