Печиво шоколадне «Бичачі очі»
солодка випічка італійська кухня духовка
19 Серпня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 2 hrs
- Cook: 15 mins
- Yields: 12 шт.
Ingredients
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ПІСОЧНОГО ПЕЧИВА:
Борошно універсальне - 165 г / 1,25 склянки
Масло несолене розм'якшене - 95 г / 1,25 склянки + 2 ст. ложки
Цукор - 85 г / 1,25 склянки з гіркою + 2 ст. ложки
Яйця - 2 великі жовтки
Розпушувач - 1 г / 0,25 ч. ложки
Какао-порошок несолодкий - 9 г / 7 ч. ложок
Ванілін - 1 щіпка
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Мармелад апельсиновий - 30 г / 2 ст. ложки
ДЛЯ ГАНАШУ:
Шоколад темний - 60 г
Вершки густі - 60 мл / 4 ст. ложки
Патока крохмальна - 6 мл / 1 ч. ложка
Directions
1Просіяти борошно та розпушувач на шматочок пергаменту. У мисці змішати масло з цукром, перемішати з щіпкою солі та яєчними жовтками. Додати борошно, змішане з розпушувачем, ваніліном та какао-порошком, а потім швидко вимісити, доки не вийде гладке тісто.
2Загорнути тісто у харчову плівку та покласти в холодильник щонайменше на 1 годину.
3Нагріти духовку до 350°F (180°C), два дека змастити олією та притрусити борошном (або застелити пергаментом).
4На злегка присипаній борошном робочій поверхні розкачати тісто до товщини 4‑5 мм. Круглою виїмкою з діаметром 5 см вирізати кружальця (для кожного печива буде потрібно два кружальця). Розподілити кружальця порівну між двома деками. Круглою виїмкою з діаметром 4 см зробити отвір у центрі кожного кружальця на першому деку, щоб вийшли кільця.
5Поставити дека в духовку та випікати 12‑13 хвилин, деко з кільцями вийняти на пару хвилин раніше, ніж з кружальцями. Дати повністю охолонути.
6Перевернути кружальця та змастити апельсиновим мармеладом. Зверху покласти кільця (мармелад буде забезпечувати їхнє склеювання).
7ГАНАШ: Покласти порубаний шоколад у миску. У маленькій каструлі вершки з крохмальною патокою довести до кипіння. Налити гарячу суміш на шоколад і дати трохи охолонути.
8Покласти ганаш у сухий кондитерський мішок і заповнити порожнину «бичачих очей».
Підготовка: 1 година
Відпочинок: 1 година
Приготування: 13-15 хвилин