Печиво імбирне
солодка випічка духовка, лікувальне харчування
8 Жовтня, 2017
171 рецепт для повышения иммунитета (Еда, которая лечит)
Ingredients
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 1 шт.
Цукор - 1 склянка
Борошно - 2 склянки
Розпушувач - 1 ч. ложка або
Сода - 1 ч. ложка + оцет
Гвоздика - 5 бутонів
Кориця - 1 ч. ложка
Імбир мелений - 2 ч. ложки
Горіхи
Directions
1Розігріти духовку до 180°C.
2Гвоздику розмолоти в кавомолці разом з 1 ст. ложкою цукру. Змішати просіяне борошно, гвоздику, імбир, корицю і розпушувач для тіста або соду, гашену оцтом. В окремому посуді розтерти цукор з яйцем і розм'якшеним вершковим маслом, після чого масу з'єднати з борошном з прянощами і замісити тісто.
3Розкачати тісто завтовшки приблизно в 0,5 см. Формочками вирізати печиво або просто розрізати лист на смуги по діагоналі, щоб печиво нагадувало ромби.
4Змастити деко вершковим маслом або застелити спеціальним папером для випічки. Випікати 25‑30 хвилин.
5Вийняти деко з духовки, за допомогою лопатки акуратно зняти з нього печиво. Відразу посипати зверху нарізаними горіхами, цукровою або ванільною пудрою, корицею, какао; можна покрити глазур'ю за допомогою пензлика.
6ГЛАЗУР: Розтопити шоколад на водяній бані, додати вершки і вершкове масло, дати охолонути.
Дієта для підвищення імунітету