Пиріг гарбузовий американський на День подяки
солодка випічка американська кухня День Подяки, духовка, святкове
6 Вересня, 2018
50 рецептов американской кухни
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 1,5 склянки
Сіль - 0,5 ч. ложки
Масло вершкове несолоне - 0,5 склянки
Яйця - 1 жовток
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гарбуз - 900 г
Яйця - 2 шт. великих
Цукор - 6 ст. ложок
Сироп солодкий - 4 ст. ложки
Вершки густі - 1 склянка
Прянощі (перець, кориця, гвоздика, тертий мускатний горіх, мелений імбир) - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Цукрова пудра
Directions
1Просіяти борошно та сіль у глибоку миску. Розтерти з маслом, щоб суміш нагадувала хлібну крихту, потім додати яєчний жовток і стільки крижаної води (близько 1 ст. ложки), щоб замісити тісто.
2Скачати тісто в кулю, загорнути в целофан і покласти на холод на 30 хвилин.
3Очистити гарбуз, видалити насіння. Нарізати м'якоть кубиками. Покласти в каструлю з товстим дном, додати води, щоб вона закривала гарбуз, і варити до м'якості.
4Розім'яти м'якоть в однорідну масу, перекласти в сито і дати стекти рідини.
5Розкачати тісто на злегка присипаній борошном дошці та застелити ним круглу форму з дном яке виймається. Проколоти тісто та закрити його промасленим папером. Охолоджувати 15 хвилин.
6Розігріти духовку до 200°C і випікати основу пирога 10 хвилин.
7Потім зняти папір і знову поставити форму в духовку, випікати ще 5 хвилин. Зменшити температуру в духовці до 190°С.
8Викласти гарбузове пюре в глибоку миску, збити яйця з цукром, сиропом, вершками, прянощами та сіллю. Все перемішати і вилити суміш у форму. Випікати 40 хвилин або доки начинка не затвердіє.
9Посипати цукровою пудрою і подавати на стіл, коли пиріг охолоне до кімнатної температури.