Пиріг з абрикосами
солодка випічка духовка, здорове харчування, пісне
16 Вересня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 2 склянки / ~ 320 г
Сіль - 1/3 ч. ложки
Сода - 1/3 ч. ложки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Цукрова пудра - 2/3 склянки / 140 г
Олія рафінована - 100 г
Вода - 100 мл
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Абрикоси без кісточок - 1 кг
Цукор - 70 г / 1/3 склянки
Крохмаль - 20 г / 2 ч. ложки з гіркою
Directions
1ТІСТО: У посуд всипати борошно, сіль, цукрову пудру, соду та розпушувач; перемішати. Влити олію і розмішати міксером на маленькій швидкості. Воду вливати поступово, постійно перемішуючи. Тісто має вийти м'яким.
2НАЧИНКА: Абрикоси вимити, нарізати на частини, посипати цукром і крохмалем (якщо фрукти соковиті, то крохмалю покласти більше). Все акуратно перемішати.
3Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розподілити по дну та стінках форми. Сформувати стінки з тіста за допомогою дерев'яного товкача. Посипати тісто товченими сухарями або меленими горіхами, щоб оберегти від розмокання.
4Викласти в форму абрикосову начинку, розрівняти.
5Другу частину тіста розкачати та вирізати з неї коло по діаметру форми. Коло тіста намотати на качалку та перенести у форму. З'єднати краї пирога, змастити пиріг водою. Випікати до зарум'янювання при 180‑200°C близько 30 хвилин.