абрикосовий пиріг
абрикосовий пиріг

Пиріг з абрикосами

    , ,

16 Вересня, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 2 склянки / ~ 320 г

Сіль - 1/3 ч. ложки

Сода - 1/3 ч. ложки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Цукрова пудра - 2/3 склянки / 140 г

Олія рафінована - 100 г

Вода - 100 мл

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Абрикоси без кісточок - 1 кг

Цукор - 70 г / 1/3 склянки

Крохмаль - 20 г / 2 ч. ложки з гіркою

Directions

1ТІСТО: У посуд всипати борошно, сіль, цукрову пудру, соду та розпушувач; перемішати. Влити олію і розмішати міксером на маленькій швидкості. Воду вливати поступово, постійно перемішуючи. Тісто має вийти м'яким.

2НАЧИНКА: Абрикоси вимити, нарізати на частини, посипати цукром і крохмалем (якщо фрукти соковиті, то крохмалю покласти більше). Все акуратно перемішати.

3Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розподілити по дну та стінках форми. Сформувати стінки з тіста за допомогою дерев'яного товкача. Посипати тісто товченими сухарями або меленими горіхами, щоб оберегти від розмокання.

4Викласти в форму абрикосову начинку, розрівняти.

5Другу частину тіста розкачати та вирізати з неї коло по діаметру форми. Коло тіста намотати на качалку та перенести у форму. З'єднати краї пирога, змастити пиріг водою. Випікати до зарум'янювання при 180‑200°C близько 30 хвилин.

00:00