яблучний пиріг з апельсином, вишневим джемом, мигдалем та родзинками
яблучний пиріг з апельсином, вишневим джемом, мигдалем та родзинками

Пиріг яблучний (з родзинками, мигдалем і цедрою)

    ,

5 Вересня, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Яблука - 5 шт. великих

Родзинки - 0,25 склянки

Мигдаль солодкий - 0,5 склянки

Мигдаль гіркий - 5‑10 ядер

Апельсини - 0,5 шт. (цедра)

Вишневе варення - 2 ст. ложки

Олія - 2 ст. ложки

Ром

Борошно - 2 склянки

Цукор коричневий - 1 склянка

Сухарі панірувальні

Directions

1З борошна, повної ложки коричневого цукру, олії і води приготувати тісто (загальний об'єм рідини з олією, ромом і водою разом мають складати 0,5 склянки).

2Потім тісто ретельно перемішати, розкачати на столі та вирізати два коржа. Один корж покласти на дно металевої форми. З тіста вирізати смугу, обкласти нею внутрішню стінку форми для випічки, защипнути смугу з нижнім коржем.

НАЧИНКА:

1Яблука очистити, подрібнити, додати до них 1 ст. ложку тертої апельсинової цедри, промиті родзинки, все разом тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні.

2Перемішати з товченим солодким і гірким мигдалем, вишневим варенням і всипати 0,5 склянки коричневого цукру.

ПИРІГ:

1На нижній корж помістити начинку. Зверху начинку накрити другим коржем. Скріпити краї, посипати верхній корж розтертими з цукром сухарями.

2Готувати пиріг в розігрітій до 180°C духовці до золотистої скоринки.

3Подаючи на стіл, викласти пиріг на блюдо і змастити зверху варенням.

00:00