Полента конча (кукурудзяна каша з сиром)

    

8 Березня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно кукурудзяне - 400 г

Сир Блакитний (будь-який блакитний сир з цвіллю) - 300 г

Томатний соус «Пассата» - 100 мл або

Томатна паста - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 100 г

Сир Едам - 30 г

Сіль

Directions

1Довести до кипіння 1,2 л води в каструлі з товстим дном.

2Всипати тонкою цівкою кукурудзяну муку в киплячу підсолену воду, безперервно помішуючи суміш дерев'яною ложкою.

3Варити кашу на слабкому вогні 25-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб уникнути утворення грудок.

4Зняти кашу з вогню, як тільки вона почне відставати від стінок каструлі.

5Розім'яти виделкою блакитний сир, попередньо відокремивши його від скоринки.

6Нарізати кубиками вершкове масло (80 г).

7Потерти на крупній тертці сир Едам.

8Розігріти духовку до 180°C.

9Змастити вершковим маслом (20 г) глибоку форму для випічки. Викласти в неї готову поленту шаром товщиною 3 см, потім зробити шар з блакитного сиру і масла, далі знову шар каші. Поверхня поленти розрівняти лопаткою, полити зверху томатним соусом (або розведеною в 80 мл води томатною пастою) і посипати тертим сиром.

10Випікати поленту в духовці 15 хвилин.

11Готову страву подавати до столу гарячим.

Цей варіант поленти також називають «Полента Грасса», що в перекладі означає «жирна полента» через її калорійність.
Згідно з традиційним рецептом, необхідно використовувати сир Монтаза місцевого виробництва.
Страва з регіону Фріулі-Венеція-Джулія.

00:00