100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Масло вершкове - 100 г
Борошно - 200 г
Цукор - 200 г
Кава чорна натуральна мелена - 20 г
Молоко - 500 г
Яйця - 8 шт.
Ванілін
ДЛЯ ПІДЛИВИ:
Молоко - 200 г
Кава чорна міцна - 100 г
Цукор - 100 г
Яйця - 2 шт.
Борошно - 30 г
Ванілін
Directions
1До топленого вершкового масла додати борошно, злегка підсмажити його та, безперервно помішуючи, залити киплячим молоком. Масі дати закипіти, трохи охолодити її, додати мелену каву, 150 г цукру та яєчні жовтки (по одному).
2Яєчні білки з 50 г цукру та ваніліном збити в міцну піну й обережно додати в першу масу.
3Пудингову форми змастити маслом і наповнити тістом на три чверті висоти, помістити в каструлю з окропом і зварити.
4Подавати на стіл пудинг з підливою.
ПІДЛИВА:
1Цукор, жовтки, борошно та 100 г холодного молока з ваніліном добре вимішати.
2Залишки молока та міцну чорну каву поставити на вогонь і, коли кава з молоком підігріється, безперервно помішуючи, додати до них першу масу.
3Зняти з вогню скипілу масу та змішати з піною з двох яєчних білків.