Чипотле (перец халапеньо копчений) - 2 шт. сушених або 1‑2 ч. ложки консервованого у соусі адобо
Соус хойсін - 0,5 склянки
Мед - 0,25 склянки
Оцет яблучний - 2 ст. ложки
Гірчиця діжонська - 2 ст. ложки
Часник - 2 зубчики
Directions
1У невеликій мисці перемішати паприку, чорний перець і цибулеву сіль.
2Покласти ребра у мілку тарілку. Вичавити над ребрами сік з половинок лайма та натерти розрізаним боком кожної половинки. Посипати сумішшю спецій та втерти пальцями. Накрити кришкою і маринувати в холодильнику від 1 до 4 годин.
3Тим часом замочити у воді на 1 годину 6‑8 дровин з дубу або гікорі (ліщини).
4Підготувати коптильню за інструкціями виробника. Налити воду у піддон для води, додати шматочки дерева. Покласти ребра кістками униз над піддоном (або у стійку для реберець над піддоном). Коптити під кришкою 3‑4 годин або до м'якості.
СОУС:
1Якщо використовується чипотле сушений, замочити перці у теплій воді на 30 хвилин, злити і дрібно нарізати.
2У невеликій каструлі перемішати перець чипотле, мед, яблучний оцет, діжонську гірчицю, подрібнений часник. Готувати, перемішуючи, на слабкому вогні до нагрівання.
3Перед подачею змазати ребра соусом. Залишки соусу прогріти.
Підготовка: 15 хвилин
Маринування: 1 година
Копчення: 3-4 години