Різото томатне
каші та круп'яні страви, овочеві страви італійська кухня
1 Квітня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 30 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Помідори стиглі - 500 г
Олія оливкова - 15 мл / 1 ст. ложка
Рис Vialone Nano - 300 г / ~ 1,5 склянки
Цибуля жовта маленька - 75 г
Вино сухе біле - 100 мл / 0,5 склянки
Бульйон овочевий - 1,5 л
Масло - 60 г / 0,25 склянки
Сир пермезан тертий - 80 г / 0,75 склянки
Сіль
Directions
1Помідори очистити від шкірки та насіння. Половину нарізати кубиками та відкласти.
2У невеликій сковороді розігріти 1 ч. ложку олії. Додати третину нарізаної цибулі і смажити до золотистого кольору.
3Додайте помідори, заправте сіллю і готувати на сильному вогні 10 хвилин.
4Перекласти до блендера, зробити пюре і тримати у теплі.
5Тим часом розтопити 4 ч. ложки з масла в іншій сковороді. Додати решту цибулі і смажити до розм'якшення.
6Змішати з рисом. Вилити вино та обережно варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки вино повністю не випарується.
7Продовжуючи варити, додати половину томатного пюре і доливати гарячий бульйон, потроху за один раз, постійно помішуючи.
8Після приблизно 10 хвилин готування додати відкладені помідори, нарізані кубиками.
9Готову рисово-томатну суміш приправити за смаком. Зняти з вогню і перемішати із залишками масла та пармезану.
10Подавати із залишками соусу.