Різотто по-флорентійськи
страви з м'яса, страви з птиці швидко
12 Квітня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 20 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Рис карнаролі - 200 г
Куряча або качина печінка - 70 г
Яловичина - 50 г вирізки
Селера - 1 стебло
Цибуля - 0,5 шт.
Морква - 0,5 шт.
Зелений горошок свіжий або свіжоморожений - 50 г
Чебрець - 2 гілочки
Вино сухе червоне - 100 мл
Бульйон овочевий - 500 мл
Масло вершкове - 30 г
Пармезан тертий - 5 ч. ложок
Сіль
Олія оливкова для смаження
Directions
1Дрібно нарізати очищені цибулю, моркву та стебло селери. Обсмажити разом з гілочками чебрецю в сотейнику з товстим дном на розігрітій оливковій олії до прозорості цибулі.
2Вимити й обсушити печінку та яловичину, очистити від плівок. Нарізати дрібними кубиками, додати в сотейник. Посолити, обсмажувати 1-2 хвилини.
3Промити рис, всипати до м'яса й овочів, обсмажувати, поки крупа не вбере весь жир.
4Влити вино, тушкувати до повного випаровування рідини.
5Влити бульйон, тушкувати рис до стану аль денте.
6Всипати зелений горошок (заморожений попередньо розморозити).
7Додати в готове різотто вершкове масло та тертий пармезан, перемішати.