Салатний цикорій з квасолею

    

15 Березня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Салатний цикорій - 250 г

Квасоля біла (консервована у власному соку) - 400 г

Цибуля шалот - 1 шт.

Бекон - 150 г

Оливкова олія extra virgin - 20 мл

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Почистити цибулю. Бекон і цибулю нарізати невеликими кубиками, цикорій - широкими смужками.

2Розігріти в сотейнику оливкову олію, додати цибулю і пасерувати її пару хвилин.

3Додати бекон і обсмажувати його 3-4 хвилини.

4Викласти в сотейник цикорій, влити 50 мл гарячої води і продовжити готувати на середньому вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

5Додати квасолю і тушкувати на середньому вогні ще 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Страва з регіону Венето

Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки консервовану у власному соку, а й суху квасолю (200 г). Її потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.

00:00