Ingredients
Помідори - 150 г
Огірки - 200 г
Перець солодкий - 200 г
Баклажани - 450 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Зелена цибуля - 60 г
Часник - 1 зубчик
Салат зелений - 70 г
ДЛЯ СОУСУ:
Волоські горіхи очищені - 0,5 склянки
Олія - 100 мл
Оцет винний - 25 мл
Кінза
Кріп
Петрушка
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ ЗАПРАВКИ З ЙОГУРТУ:
Йогурт натуральний - 1 склянка
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Зелень будь-яка - 1 пучок
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
СОУС:
1Волоські горіхи обсмажити на сковороді.
2Обсмажені горіхи пропустити через м'ясорубку або дрібно нашаткувати ножем.
3Змішати з олією, додати оцет, рубану зелень, сіль і чорний перець. Дати настоятися близько 2 годин.
ЗАПРАВКА З ЙОГУРТУ:
1Змішати йогурт, лимонний сік і зелень. Посолити та поперчити.
САЛАТ:
1Баклажани очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Цибулю нарізати півкільцями, часник пропустити через прес.
2На сковороді розігріти олію, викласти нарізані баклажани, трохи обсмажити.
3Додати до баклажанів нарізану цибулю і продовжувати смажити.
4Перед готовністю цибулі додати часник, вимкнути вогонь, накрити сковорідку кришкою та дати настоятися кілька хвилин.
5Солодкий перець, помідори й огірки нарізати дрібними кубиками та залити соусом або заправкою з йогурту.
6Змішати свіжі й обсмажені овочі.
7Викласти салат на салатне листя. Прикрасити свіжою зеленню.