Салат з персиками та тигровими креветками

    

14 Листопада, 2016

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 15 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Креветки тигрові - 6 шт.

Персики - 2 свіжих або 4 половинки консервованих

Салат айсберг - 100 г

Олія оливкова для смаження - 2 ст. ложки

ЗАПРАВКА:

Лайм - 1 шт.

Оливкова олія - 2 ст. ложки

Базилік - 3-4 гілочки

Сіль

Directions

1ЗАПРАВКА: Зняти з лайма з допомогою овочечистки тонкий шар цедри та подрібнити її (для салату знадобиться 1 ч. ложка). Вичавити з фрукта сік.

2Змішати оливкову олію, листя базиліка (залишити трохи для подачі), сік і цедру лайма. Додати сіль і перемішати за допомогою блендера до однорідної консистенції.

3Очистити креветки, зробивши ножем неглибокий надріз по спинці і видаливши стравохід. Залити 1 ст. ложкою заправки та перемішати.

4Обсмажити замариновані креветки на розігрітій оливковій олії 4-5 хвилин. Нарізати персики тонкими скибочками. Вимити листя салату, обсушити та нарвати руками.

5З'єднати всі складові салату, полити заправкою. Акуратно перемішати, при подачі прикрасити цілим листям базиліка.

00:00