1Очистити й обмити червону капусту, розрізати на 4 частини і, видаливши качан, дуже тонко нашаткувати гострим ножем або на шатківниці. Скласти капусту в каструлю, обдати окропом, накрити кришкою, дати постояти 20-30 хвилин.
2Відкинути капусту на сито або друшляк, облити холодною водою, віджати, скласти в салатник, заправити оцтом, сіллю, цукром, перемішати та дати постояти ще 20-30 хвилин.
3У готовий салат додати яблука, очищені від шкірки і нарізані скибочками або кубиками.
4У салат можна додати 1 ст. ложку олії.
5Капусту можна не обдавати окропом, а посолити і перетерти руками, доки вона не стане м'якою і не почне виділятися темний сік. Тоді капусту потрібно віджати та залити оцтом, додати цукор і перемішати. Через кілька хвилин забарвлення капусти стане яскравим.
6Салат подають до м'яса, дичини, домашньої птиці та риби.