Салат овочевий з тунцем
23 Травня, 2017
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Тунець консервований - 1 банка
Яйця - 1-2 шт.
Помідори - 2 шт.
Квасоля стручкова зелена - 150-200 г
Салат листовий - 20 г
Картопля - 2 шт.
Маслини - 1-2 банки
Сіль
Перець
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 5 ст. ложок
Часник - 2 зубчики
Оцет винний білий - 2 ст. ложки
Сіль
Перець
Directions
1Помідори нарізати великими дольками. Стручкову квасолю відварювати в підсоленій воді 6-7 хвилин, рідину злити. Картоплю відварити та нарізати кубиками. Яйця відварити, охолодити, очистити та розрізати кожне на 6 частин. Салат вимити, обсушити та крупно нарвати руками. З тунця вийняти кістки та розім'яти виделкою.
2Викласти в салатницю листя салату, помідори, картоплю і квасолю. Посолити, поперчити й акуратно перемішати.
3ЗАПРАВКА: Часник очистити та дрібно нарубати. У сковороді нагріти 2 ст. ложки оливкової олії, злегка обсмажувати часник 2-3 хвилини на слабкому вогні. Часникову олію охолодити, додати сіль, перець, 3 ст. ложки оливкової олії, винний оцет і добре перемішати.
4Охолодженою заправкою полити салат і прикрасити дольками яєць, тунцем і маслинами.