Салат теплий з полби з креветками
салати, страви з морепродуктів італійська кухня
8 Серпня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 30 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Пшениця спельта (полба) - 150 г / 0,75 склянки
Креветки - 12 шт.
Морква - 100 г
Цукіні - 100 г
Помідори - 100 г
Горох - 50 г / близько 1/3 склянки
Цибуля червона - 50 г
Петрушка свіжа подрібнена - 1 ч. ложка
Базилік - 6 свіжих листочків
Олія оливкова extra-virgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки
Сіль
Перець
Directions
1Нагріти невелику каструлю солоної води до кипіння. Додати горох і варити до м'якості. Злити та промити горошок під холодною водою.
2У сковороді на середньому вогні нагріти 1 ст. ложку + 2 ч. ложки олії. Додати дрібно нарізану цибулю і готувати, перемішуючи, до мякості.
3Додати нарізані невеликими кубиками цукіні та моркву і заправити сіллю та перцем. Готувати, поки овочі злегка не підсмажаться, але не стануть м'якими.
4Додати бланширований горох і зняти з вогню.
5Відварити пшеницю спельту (полбу) у солоній воді, процідити і покласти її в миску.
6Додати приготовані овочі, очищені та нарізані кубиками помідори без насіння, петрушку та розірваний руками базилік. Скропити оливковою олією і сіллю за смаком.
7Заправити креветки невеликою кількістю олії та подати їх до салату.