Салат теплий з полби з креветками

  ,   

8 Серпня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Пшениця спельта (полба) - 150 г / 0,75 склянки

Креветки - 12 шт.

Морква - 100 г

Цукіні - 100 г

Помідори - 100 г

Горох - 50 г / близько 1/3 склянки

Цибуля червона - 50 г

Петрушка свіжа подрібнена - 1 ч. ложка

Базилік - 6 свіжих листочків

Олія оливкова extra-virgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки

Сіль

Перець

Directions

1Нагріти невелику каструлю солоної води до кипіння. Додати горох і варити до м'якості. Злити та промити горошок під холодною водою.

2У сковороді на середньому вогні нагріти 1 ст. ложку + 2 ч. ложки олії. Додати дрібно нарізану цибулю і готувати, перемішуючи, до мякості.

3Додати нарізані невеликими кубиками цукіні та моркву і заправити сіллю та перцем. Готувати, поки овочі злегка не підсмажаться, але не стануть м'якими.

4Додати бланширований горох і зняти з вогню.

5Відварити пшеницю спельту (полбу) у солоній воді, процідити і покласти її в миску.

6Додати приготовані овочі, очищені та нарізані кубиками помідори без насіння, петрушку та розірваний руками базилік. Скропити оливковою олією і сіллю за смаком.

7Заправити креветки невеликою кількістю олії та подати їх до салату.

00:00