Салат із запеченої кукурудзи

    

16 Жовтня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Олія оливкова - 1/3 склянки

Лимони - 1/3 склянки соку

Маринад вустерширський для курятини - 1 ст. ложка

Часник - 3 зубчик

Перець чорний - 1,5 ч. ложки

Сіль - 1,25 ч. ложки

Соус гострий перцевий у пляшці - трошки

Кукурудза - 6 початків (у листоподібній обгортці)

Масло розм'якшене - 2 ст. ложки

Розмарин - 2 ст. ложки свіжого нарізаного або 2 ч. ложки сушеного подрібненого

Перець солодкий - 20 мініатюрних або 4 середніх

Сир котіха або пармезан, дрібно розкришений - 0,5 склянки / 55‑60 г

Листя салату ромен (за бажання)

Directions

1ЗАПРАВКА: У банці з гвинтовою кришкою поєднати перші оливкову олію, лимонний сік, вустерширський маринад для курятини, подрібнений часник, 0,5 ч. ложки чорного перцю, 0,25 ч. ложки солі, гострий перцевий соус. Закрити і добре струсонути; охолоджувати до вживання.

2Кукурудзу очистити, листя залишити, рильця викинути. Кукурудзу промити та витерти. Намастити маслом і посипати розмарином, 1 ч. ложкою солі й 1 ч. ложкою чорного перцю. Обмотати листя навколо кукурудзи та перев'язати 100% бавовняною кухонною ниткою або смужками листя.

3Смажити кукурудзу без кришки на середньому вогні 25‑30 хвилин або доки ядра не стануть м'якими, час від перегортаючи та перекладаючи. Смажити розрізаний вздовж навпіл солодкий перець останні 8‑10 хвилин або до легкого обвуглювання, часто перегортаючи, щоб підсмажилось все рівномірно. Овочі охолодити. Розв'язати нитку з кукурудзи; зняти листя. Вилущити зерна з початків. Видалити стебла з перцю і нарізати маленькими кусочками.

4У великій мисці змішати кукурудзу, солодкий перець і сир. Додати заправку; струсонути, щоб заправка огорнула овочі.

5Подавати теплим або кімнатної температури. За бажанням подавати на листі салату ромен.

З КУКУРУДЗОЮ, СМАЖЕННОЮ НА СКОВОРОДІ

1З кукурудзи видалити листя та рильця. Вилущити зерна з початків. У великій сковороді смажити кукурудзу в 1 ст. ложці олії на вогні вище середнього 5 хвилин або до м'якості та світло-коричневого кольору, часто перемішуючи. Зменшити вогонь, щоб запобігти вистрибуванню кукурудзи з сковорідки. Приготувати салат.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1 склянка
Calories260 калорій
Sodium138 мг
Protein7 г
Cholesterol9 мг
Total Fat19 г
Saturated Fat2 г
Total Carbohydrates24 г
Dietary Fiber4 г