1Спекти в духовці солодкий перець, очистити від шкірки, вирізати плодоніжки та ретельно видалити насіння, розрізати по довжині, посолити та витримати 30 хвилин.
2Півлимона очистити від шкірки, видалити насіння, нарізати маленькими шматочками.
3ЗАПРАВКА (1 варіант): змішати сік другої половини лимона, подрібнені на тертці помідори й олію з додаванням солі.
4ЗАПРАВКА (2 варіант): змішати відціджені кисле молоко, олію, товчені волоські горіхи з додаванням дрібно нарізаного кропу та соку часнику.
5Дно салатника викласти шаром петрушки. На нього укласти печений перець і посипати шматочками лимона, маслинами без кісточок, товченими волоськими горіхами і, за бажанням, розтертим часником і дрібно нарізаним пекучим перцем. На цей шар знову укласти ряд печеного перцю і посипати петрушкою.
6Приготований салат залити заправкою та витримати в холодному місці 30 хвилин.