томатний соус із зеленню
томатний соус із зеленню

Соус томатний (рибний) з естрагоном

  

17 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:

Бульйон рибний - 300 г

Масло - 20 г

Борошно пшеничне - 20 г

Морква - 50 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Петрушка або селера - 40 г

Томат-пюре - 200 г

Масло - 20 г

ДЛЯ ГАРНІРУ:

Цибуля ріпчаста - 100 г

Вино біле сухе - 40 г

Естрагон - 20 г

Масло вершкове -30 г

Directions

БІЛИЙ СОУС:

1Білу гарячу пасеровку з'єднати з гарячим рибним бульйоном, розмішати до однорідної маси, додати овочі та варити 25‑30 хвилин. У процесі варіння з поверхні знімати піну.

2Готовий соус процідити і заправити 20 г вершкового масла.

ТОМАТНИЙ СОУС:

1Моркву, петрушку, селеру, ріпчасту цибулю спасерувати, покласти томат-пюре та продовжити пасерування.

2Спасеровані з томатом-пюре овочі ввести в готовий білий соус, варити 25‑30 хвилин, додаючи сіль, пеpeць, цукоp, лимонну кислоту і довести до кипіння.

3Потім посуд з соусом зняти з вогню, покласти 20 г нарізаного на шматочки вершкового масла, перемішати до повного з'єднання масла з соусом, прогріти при 80°С і процідити.

4Ріпчасту цибулю дрібно порубати та злегка пасерувати з вершковим або топленим маслом, додати біле виноградне вино та довести до кипіння.

5Потім з'єднати з готовим процідженим томатним соусом і кип'ятити 10‑15 хвилин.

6Після закінчення варіння покласти нарізане листя естрагону та ввести вершкове масло.

7Подавати соус до рибних котлет або биточків.

00:00