томатний соус
томатний соус

Соус томатний (рибний)

  

18 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

Ingredients

Бульйон рибний - 350 г

Маргарин столовий - 20 г

Борошно - 15 г

Морква - 60 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Петрушка - 20 г кореня

Томaт-пюре - 150 г

Жир - 10 г

Вино біле сухе - 35 г

Лимонна кислота - 0,5 г

Цукор - 10 г

Масло вершкове - 25 г

Directions

1БІЛИЙ СОУС: Білу гарячу пасеровку з'єднати з гарячим рибним бульйоном, розмішати до однорідної маси, додати овочі та варити 25‑30 хвилин. У процесі варіння з поверхні знімати піну. Готовий соус процідити і заправити маргарином.

2Моркву, петрушку, селеру, ріпчасту цибулю спасерувати, покласти томат-пюре та продовжити пасерування.

3Пасеровані з томатом-пюре овочі ввести в готовий білий соус, варити 25‑30 хвилин, додаючи сіль, пеpeць, цукор, лимонну кислоту, біле виноградне вино, і довести до кипіння.

4Потім посуд з соусом зняти з вогню, покласти нарізане на шматочки вершкове масло, перемішати до повного з'єднання масла з соусом, прогріти при 80°С і процідити.

5Цей соус використовувати для приготування інших рибних соусів, а також подавати до припущеної, смаженої та запеченої риби.

00:00