Сочевиця коричнева з прянощами
овочеві страви здорове харчування
14 Червня, 2018
169 рецептов для хорошей памяти и ясного ума (Еда, которая лечит)
Ingredients
Сочевиця коричнева - 1,5 склянки
Молоко кокосове - 1,5 склянки або 1 банка консервованого
Перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки
Куркума - 0,5 ч. ложки порошку
Олія - 2 ст. ложки
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Базилік - 3 листа
Лимон - 0,5 ч. ложки тертої цедри
Кориця - 1 ч. ложка
Чебрець - 1 листочок
Directions
1Сочевицю промити та замочити у воді на 3 години, потім воду злити.
2Сочевицю перекласти в каструлю з широким дном і залити кокосовим молоком, зверху посипати порошком перцю чилі та куркумою. Каструлю поставити на маленький вогонь, довести до кипіння кокосового молока, потім закрити кришкою і тушкувати ~ 30 хвилин на малому вогні до розм'якшення сочевиці.
3В іншій каструлі розігріти олію, в неї покласти нарізану цибулю, листочки базиліка та чебрецю, корицю, лимонну цедру. Всю суміш томити на повільному вогні, постійно перемішуючи, доки цибуля не стане прозорою.
4Додати сочевичну суміш і тримати на повільному вогні ще 30 хвилин, доки рідина не випарується, а сочевиця не стане м'якою, але ще не розвариться.
5Вибрати з сочевиці цільні прянощі та подавати страву гарячою, прикрасивши листям чебрецю.
Диета для улучшения памяти