100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 10 mins
Cook: 10 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Спаржа - 450 г
Сир Пармезан подрібнений
ДЛЯ ЛИМОННОЇ ЗАПРАВКИ:
Лимон - 2 ст. ложки свіжовичавленого соку
Цибуля шалот подрібнена - 1 ст. ложка
Гірчиця діжонська - 1 ч. ложка
Мед - 1 ч. ложка
Олія рапсова або рослинна - 3 ст. ложки
Сіль
Перець чорний
ДЛЯ КРОПОВОГО МАСЛА
Масло топлене - 2 ст. ложки
Кріп - 1 ст. ложка порізаної свіжої зелені або 1 ч. ложка сушеного
Часник - 1 зубчик
Перець чорний розламаний - 0,25 ч. ложки
ДЛЯ ЗАПРАВКИ З БАЛЬЗАМІЧНОГО ОЦТУ
Оцет бальзамічний - 0,5 склянки
Directions
1Покласти спаржу на блюдо. Скропити заправкою; струсонути, щоб все перемішалося.
2Смажити спаржу, без кришки на середньому вогні 7-10 хвилин або до ніжної хрусткості, час від часу перегортаючи спаржу для рівномірного підсмажування.
3Посипати сиром.
ЛИМОННА ЗАПРАВКА
1У невеликій мисці поєднати свіжовичавлений лимонний сік, подрібнений шалот, діжонську гірчицю та мед. Полити олією, розтираючи, доки суміш не змішається та не загустіє. Перемішати з сіллю і чорним перцем за смаком.
КРОПОВЕ МАСЛО
1У невеликій мисці поєднати розтоплене масло, кріп, подрібнений часник та дрібку чорного перцю.
ЗАПРАВКА З БАЛЬЗАМІЧНОГО ОЦТУ
1У невеликій каструлі кип'ятити бальзамічний оцет на середньому вогні 5‑7 хвилин, поки він не зменшиться наполовину.