Суміш, що замінює сіль
приправи, прянощі, спеції здорове харчування
11 Серпня, 2018
Юлия Высоцкая. Секреты здоровой и активной жизни
Юлия Высоцкая. Ем, бегу, живу
Ingredients
ВАРІАНТ ПЕРШИЙ - ДЛЯ БУДЬ-ЯКОЇ СТРАВИ:
Цибуля суха - 1 ч. ложка
Часник сухий - 1 ч. ложка
Перець чорний - 1 ч. ложка
Шавлія - 1 ч. ложка
Майоран - 1 ч. ложка
Базилік - 1 ч. ложка
Перець червоний або кайенский - 1 ч. ложка
Чебрець - 1 ч. ложка
ВАРІАНТ ДРУГИЙ - ДУЖЕ СМАЧНО:
Мигдаль - 1 частина
Лляне насіння - 1 частина
Насіння соняшнику несмажене - 1 частина
ВАРІАНТ ТРЕТІЙ - ПРЯНО, АЛЕ НЕ ГОСТРО:
Коріандр - 30 г насіння
Кмин - 30 г
Кардамон - 30 г
Гвоздика - 30 г
Кориця - 1 паличка
Перець чорний мелений - 5‑6 г
Directions
ВАРІАНТ ПЕРШИЙ - ДЛЯ БУДЬ-ЯКОЇ СТРАВИ:
1Змішати сухі цибулю і часник, чорний перець, шавлію, майоран, базилік, червоний або кайенский перець і чебрець.
ВАРІАНТ ДРУГИЙ - ДУЖЕ СМАЧНО:
1Змішати та подрібнити мигдаль, лляне насіння і несмажене насіння соняшнику.
2Присипати сумішшю салати, каші та гарніри. По одній ложці, не захоплюватися!
ВАРІАНТ ТРЕТІЙ - ПРЯНО, АЛЕ НЕ ГОСТРО:
1Коріандр, кмин, кардамон, гвоздику, корицю, мелений чорний перець подрібнити в кавомолці або блендері та перемішати.
2Додавати в салати, гарніри, гаряче.