Суп гороховий з копченостями (з грудинкою або беконом)

  

11 Березня, 2017

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

  • Yields: каструля 4 л

Ingredients

Реберця копчені - 500 г / 300 г

Грудинка копчена або бекон - 300 г / 200 г

Горох - 250 г / 200 г

Картопля - 700 г / 400–500 г

Морква - 150 г / 100 г

Цибуля ріпчаста - 150 г / 1 шт. невелика

Лавровий лист - 3‑4 шт.

Олія - / 2 ст. ложки

Зелень

Перець

Сіль

Directions

1Колотий горох не потребує попереднього замочування. Звичайний горох замочити на 5‑7 годин, потім відварити до напівготовності, відвар злити.

2Реберця залити водою, поставити на вогонь, варити 30‑40 хвилин.

3Реберця дістати, остудити. Відокремити м'ясо від кісток, м'ясо дрібно нарізати, кістки викинути.

4Горох (колотий) промити в холодній воді.

5У бульйон додати м'ясо з реберець і горох, варити 30 хвилин.

6Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Грудинку нарізати невеликими шматочками.

7На олії обсмажити цибулю. Додати моркву, злегка обсмажити (7‑10 хвилин).

8На іншій сковороді обсмажити грудинку (без олії), можна без обсмажування.

9Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками і додати в бульйон, варити 3‑4 хвилини.

10Додати грудинку, посолити, поперчити. Слідом додати цибулю і моркву, варити до готовності картоплі.

11В кінці приготування, за 5‑10 хвилин до готовності, додати лавровий лист.

12Суп прибрати з вогню, дати настоятися 10‑15 хвилин. Лавровий лист вийняти і викинути.

13При подачі суп посипати зеленню. Подавати можна з сухариками або грінками з білого батону.

Колотий горох не потребує попереднього замочування

00:00