Суп з курчам, овочами та кльоцками з зеленню
25 Вересня, 2016
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: каструля 4 л
Ingredients
Курча - 1 кг
Картопля - 700 г
Перець болгарський - 150 г
Морква - 150 г
Цибуля - 150 г
Помідори - 300 г
Олія
Сіль
Перець
КЛЬОЦКИ:
Яйця - 1 шт.
Молоко - 50 мл
Борошно - 100 г
Зелень
Сіль
Directions
1Курча нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, трохи посолити.
2Варити 45-50 хвилин.
3Цибулю нарізати дрібно, помідори та перець - кубиками. Моркву натерти на середній тертці.
4На олії обсмажити цибулю. Додати моркву, обсмажити.
5Картоплю почистити, нарізати кубиками.
6КЛЬОЦКИ: Зелень дрібно нарізати. Яйце трохи збити, додати молоко, перемішати, додати зелень, борошно, трохи посолити, перемішати. Тісто на Кльоцки має бути не рідким, але і не густим.
7У каструлю додати картоплю, варити 5-7 хвилин.
8Додати перець, помідори, цибулю з морквою. Варити до готовності картоплі.
9Чайною ложечкою набирати тісто і опускати в киплячий бульйон. Кльоцки при варінні розбухнуть, тому занадто великими їх робити не треба - достатньо 1/2 ч. ложки тіста. Варити 5-7 хвилин. При необхідності досолити.
У суп можна додати будь-які овочі, за смаком.