Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
Yields: 6 порцій
Ingredients
Нут (консервований у власному соку) - 300 г
Діталоні або будь-який інший вид короткої пасти - 200 г
Сало - 100 г
Часник - 2 зубчики
Розмарин - 1 гілочка
Оливкова олія extra virgin - 20 мл
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Промити консервований нут під холодною водою.
2Нарізати кубиками сало.
3Подрібнити часник.
4Налити в каструлю оливкову олію, розігріти її, додати сало, часник і розмарин, пасерувати пару хвилин.
5Додати нут і 1 л гарячої води, накрити каструлю кришкою і готувати суміш 10 хвилин.
6Посолити і поперчити. Додати діталоні. Якщо в каструлі недостатньо рідини, додати трохи гарячої води. Варити суп на слабкому вогні 10-15 хвилин, до готовності.
7Подавати суп гарячим. Перед подачею на стіл можна скропити його оливковою олією.
Страва з регіону Умбрія
Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки консервований у власному соку, а й сухий нут (150 г). Його потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.