Суп з нутом і бараниною перші страви 9 Грудня, 2016 Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто Yields: каструля 4 л Ingredients Баранина - 800 г Нут - 200 г Картопля - 800 г Помідори - 250 г Цибуля - 150 г Томатний соус або паста - 3 ст. ложки Чебрець (тимьян) (або будь-яка зелень) - 5-7 гілочок Олія Перець Сіль Directions 1Нут замочити у воді на 4-5 годин. 2Баранину відварити протягом 30 хвилин. 3Додати нут, варити 1 годину. 4М'ясо вийняти, нарізати невеликими шматочками. Повернути в бульйон. 5Цибулю та помідори нарізати дрібно, очищену картоплю - брусочками або кубиками. 6На олії злегка обсмажити цибулю, додати помідори, обсмажити. Додати томатний соус, перемішати, тушкувати 1-2 хвилини. 7У бульйон додати картоплю. Посолити, поперчити. Варити 5-7 хвилин. 8Додати цибулю з томатами. Варити до готовності картоплі. Якщо необхідно, посолити. 9Додати чебрець, закрити кришкою. Дати настоятися 30 хвилин.Замість нуту можна використовувати сочевицю або горох (горох треба попередньо замочити у воді на 6-8 годин). Замість баранини можна використовувати яловичину, але краще використовувати саме баранину. 00:00