Суп-пюре з кабачків із запеченим часником

    

26 Березня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 3-4 порції

Ingredients

Кабачки - 3 шт

Картопля - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 1 головка

Бульйон курячий або овочевий - 600 мл

Вершки 10% - 200 мл

Сіль

Перець білий мелений

Масло вершкове для смаження та запікання часнику - 1 ст. ложка

Олія для смаження та запікання часнику - 1 ст. ложка

Directions

1Покласти у жаростійку форму неочищені зубчики часнику, скропити олією. Запікати в розігрітій до 200-210°С духовці 30 хвилин до м'якості. Остудити, зрізати кінчики, видавити спечену м'якоть.

2Очистити цибулю та картоплю, зрізати шкірку у кабачків. Нарізати цибулю півкільцями, картоплю - дрібними кубиками, кабачки - кружальцями.

3Розтопити в каструлі вершкове масло, додати олію. Пасерувати цибулю до прозорості, періодично помішуючи. Влити бульйон, посолити та поперчити, довести до кипіння.

4Додати в каструлю кабачки та картоплю, варити під кришкою 10-15 хвилин. Покласти спечений часник.

5Подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера до стану пюре. Влити вершки, посолити та поперчити. Прогріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

6Подавати суп гарячим.

00:00