1Відібрати четвертину дрібних качанчиків цвітної капусти для гарніру та зварити їх окремо.
2Іншу капусту, а також очищену та промиту картоплю, нарізану скибочками, скласти в каструлю, залити 4 склянками води і поставити варити на 25‑30 хвилин.
3Все це протерти крізь сито та розвести гарячим молоком.
4При подачі на стіл суп заправити вершками або вершковим маслом, перемішати та покласти відварені суцвіття капусти. Окремо подати грінки.
СУП-ПЮРЕ З БІЛОКАЧАННОЇ КАПУСТИ
1Суп-пюре можна приготувати також з білокачанної капусти. Її треба очистити, вимити і поставити варити; через 15‑20 хвилин покласти картоплю, зварити її і далі готувати так само.
Дієта при оксалатних і уратних каменях, хронічній нирковій недостатності