юшка з рибою
юшка з рибою

Суп рибний з чебрецем

    

17 Квітня, 2017

100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

Риба свіжа, по можливості різних сортів (йорж, палтус, вугор, скумбрія тощо) - 2 кг

Олія - 6 ст. ложок

Цибуля - 2 шт.

Помідори - 2 шт.

Зелена цибуля

Чебрець - 2 стеблинки

Петрушка - 5 стеблинок

Лавровий лист

Часник - 2 зубчики

Апельсин - невелика суха скоринка

Трохи гарного білого вина

Сіль

Перець

Directions

1Рибу очистити, вимити, відрізати плавники, голови, хвости (дрібну рибку залишити цілою), розібрати та порізати (бажано видалити кістки).

2Цибулю нарізати великими кільцями та обсмажити в олії, додати нарізані дольками помідори, зелену цибулю, петрушку, чебрець, лавровий лист, потовчений часник і корочку від апельсина. Всі злегка потушкувати.

3Додати хвости, голови, плавники та рибу з більш щільним м'ясом (вугор, палтус), посолити і залити водою так, щоб вся риба була покрита. Поставити на сильне полум'я, щоб вода швидко закипіла, та варити 10 хвилин.

4Потім додати рибу з більш м'яким м'ясом і варити ще 7 хвилин. Загалом суп варити не більше 17 хвилин.

5Потім зняти з вогню, додати хорошого білого вина, міцно поперчити та поставити на зовсім слабке полум'я на 5 хвилин.

6Рибний бульйон процідити крізь сито, покласти в нього підсмажені або свіжі скибочки хліба та розлити суп по тарілках.

7Рибу подати окремо на підігрітому блюді. Посипати зеленню петрушки.

00:00