Суп селянський з крупою
перші страви здорове харчування, лікувальне харчування
19 Квітня, 2017
100 рецептов для омоложения.
100 рецептов при болезнях почек. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Капуста свіжа - 160-200 г
Картопля - 80 г / 1 шт.
Крупа (перлова, рисова, вівсяна, ячна, пшенична) або пшоно - 40 г
Вівсяні пластівці «Геркулес» - 35 г
Ріпа - 30 г / 1 шт.
Морква - 20 г / 1 шт.
Петрушка - 10 г кореня
Цибуля ріпчаста - 40 г / 1 шт.
Томат-паста - 20 г або
Помідори свіжі - 40 г / 1 шт.
Олія або жир - 20 г
Бульйон або вода - 750-800 г
Сметана
Directions
1Добре промиту перлову, ячну, вівсяну, пшеничну крупу зварити до напівготовності.
2Покласти крупу в киплячий бульйон або воду, додати нарізані капусту та картоплю і варити до готовності.
3За 15 хвилин до закінчення варіння додати заздалегідь запасерованні овочі та помідори або томат-пасту.
4Подавати зі сметаною.
Крупу рисову та пшоно закладають в суп разом з овочами, попередньо промивши в воді, вівсяні пластівці «Геркулес» - за 15-20 хвилин до закінчення варіння супу.
Суп можна готувати без томат-пасти та помідорів.
Дієта при оксалатних і уратних каменях, хронічній нирковій недостатності - готувати на воді та без томат-пасти