Сімнель (англійський різдвяний кекс)
декорування, солодка випічка англійська кухня духовка, Різдво, святкове
11 Серпня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Масло вершкове - 200 г
Цукрова пудра ванільна - 200 г
Апельсини - 1 шт. (цедра)
Імбир - 2 ст. ложки тертого кореня
Борошно мигдальне - 1 склянка
Борошно - 110 г
Розпушувач - 1 ст. ложка
Яйця - 6 шт. великих
Родзинки (чорні та білі) - 1 склянка
Лікер «Куантро» - 50 мл
Лимони - 0,5 шт. (цедра)
Мастика марципанова - зелена та червона
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Цукрова пудра - 450 г
Яйця - 2 білки
Лимон - 1 ст. ложка соку
Directions
1Родзинки на ніч замочити в лікері.
2Збити м'яке масло з цукровою пудрою. По одному ввести в масляну суміш яйця, імбир і апельсинову цедру. Змішати всі сухі інгредієнти. З'єднати базову основу з борошняною сумішшю, додати родзинки в лікері і все швидко замішати.
3Розігріти духовку до 160°С і випікати кекс 1 годину.
4Потім накрити фольгою і випікати ще 1 годину при тій самій температурі.
5Повністю остудити кекс на решітці.
6ГЛАЗУР: Білки збити в міцну піну з лимонним соком і змішати з цукровою пудрою. Суміш на змащеному олією пергаменті розкачати в дуже тонкий пласт (качалку також треба змастити).
7Накрити кекс листом глазурі й обрізати надлишки гострим ножем.
8З зеленого марципану вирізати фігурною формочкою листочки.
9З червоного марципану скачати ягідки.
10Викласти на глазурі вінок.