Сімнель (англійський різдвяний кекс)
Сімнель (англійський різдвяний кекс)

Сімнель (англійський різдвяний кекс)

  ,     , ,

11 Серпня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Масло вершкове - 200 г

Цукрова пудра ванільна - 200 г

Апельсини - 1 шт. (цедра)

Імбир - 2 ст. ложки тертого кореня

Борошно мигдальне - 1 склянка

Борошно - 110 г

Розпушувач - 1 ст. ложка

Яйця - 6 шт. великих

Родзинки (чорні та білі) - 1 склянка

Лікер «Куантро» - 50 мл

Лимони - 0,5 шт. (цедра)

Мастика марципанова - зелена та червона

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Цукрова пудра - 450 г

Яйця - 2 білки

Лимон - 1 ст. ложка соку

Directions

1Родзинки на ніч замочити в лікері.

2Збити м'яке масло з цукровою пудрою. По одному ввести в масляну суміш яйця, імбир і апельсинову цедру. Змішати всі сухі інгредієнти. З'єднати базову основу з борошняною сумішшю, додати родзинки в лікері і все швидко замішати.

3Розігріти духовку до 160°С і випікати кекс 1 годину.

4Потім накрити фольгою і випікати ще 1 годину при тій самій температурі.

5Повністю остудити кекс на решітці.

Сімнель (англійський різдвяний кекс)

6ГЛАЗУР: Білки збити в міцну піну з лимонним соком і змішати з цукровою пудрою. Суміш на змащеному олією пергаменті розкачати в дуже тонкий пласт (качалку також треба змастити).

7Накрити кекс листом глазурі й обрізати надлишки гострим ножем.

8З зеленого марципану вирізати фігурною формочкою листочки.

Сімнель (англійський різдвяний кекс)

9З червоного марципану скачати ягідки.

Сімнель (англійський різдвяний кекс)

10Викласти на глазурі вінок.

Сімнель (англійський різдвяний кекс)

00:00