Телятина запечена з цитрусовими

    

1 Вересня, 2017

100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

Телятина - 800 г м'якоті одним шматком

Вино біле сухе - 0,5 склянки

Лимон - 1 шт.

Масло вершкове - 30 г

Грейпфрути - 1 червоний і 1 жовтий

Часник - 1 зубчик

Апельсини - 1 шт.

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Перець червоний гострий - 1 щіпка

Борошно - 3 ст. ложки

Шавлія - 6 листочків

Сіль

Directions

1Апельсин і лимон вимити, зрізати з кожного по кілька шматочків шкірки і дрібно порубати. Кінчиком ножа зробити в м'ясі невеликі проколи і втиснути в них шматочки цедри апельсина та лимона. Шматок м'яса щільно обв'язати ниткою, щоб він зберіг форму під час запікання, і обваляти в борошні.

2Оливкову олію і 20 г вершкового масла розігріти в каструлі, яка поміщається в духовці. Викласти в каструлю телятину і, перевертаючи, злегка підрум'янити її. Додати вино, випарити його приблизно на третину.

3Часник і 3 листочки шавлії подрібнити, змішати з гострим перцем, рештою цедри апельсина та лимона. Додати суміш в каструлю з м'ясом, посолити та запікати в духовці при 18°C приблизно 1 годину.

4Грейпфрути очистити від шкірки, нарізати шматочками і швидко обсмажити у вершковому маслі. Вимкнути вогонь і зберегти теплими.

5Запечену телятину вийняти з форми, видалити нитку. Викласти на блюдо, нарізати скибочками та полити власним соком.

6Решту листя шавлії подрібнити, апельсин і лимон порізати маленькими кубиками, все перемішати. Посипати м'ясо сумішшю шавлії і цитрусових. Навколо м'яса розкласти на блюді обсмажені скибочки грейпфрутів.

Дієта при гіпотонії

00:00