Телятина охолоджена у соусі з тунця

  ,   

4 Серпня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ М'ЯСА:

Телятина - 600 г стейку з бедра з кісткою

Олія оливкова - 100 мл / 0,25 склянки / 6,75 ст. ложки

Часник - 1 зубчик

Розмарин

Шавлія

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Вино біле - 100 мл / 0,5 склянки

Анчоуси засолені - 2 шт.

Хліб учорашній - 30 г

Оцет винний - 50 мл / 10 ч. ложок

Каперси солоні - 5 г

Тунець в олії - 250 г

Яйця круті - 3 шт. великі

Бульйон телячий або яловичий (за необхідності)

Directions

1Нагріти духовку до 350°F (180°C).

2Телятину посолити та підрум'янити до коричневого кольору в олії у жаровні або важкій сковороді на середньому вогні приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

3Додати часник і трави та засмажити до слабкої прожарки (medium rare) (цифровий кухарський термометр, вставлений у центрі м'яса, має показувати 140°), близько 1 години.

4Прибрати м'ясо з сковороди та перекласти на дошку для нарізання, щоб воно відпочило.

СОУС

1У мисці замочити хліб в оцті, а потім віджати його та вилити оцет.

2У сковороду, де щойно смажилося м'ясо, налити біле вино для зняття пригорілості або відчуття жирності (дегласирувати) та кип'ятити, поки вино не випарується.

3Додати промиті каперси, промиті та обсушені анчоуси, тунця та хліб і готувати протягом декількох хвилин.

4Перекласти соусну суміш в блендер. Додати жовтки із варених яєць та змішати, поступово додаючи яловичий або телячий бульйон, доки соус не стане гладким і кремоподібним.

5Нарізати телятину тонкими скибочками та подати з соусом.

00:00