Тефтелі курячі з овочевим гарніром
гарніри, овочеві страви, страви з птиці лікувальне харчування
9 Листопада, 2017
171 рецепт для повышения иммунитета (Еда, которая лечит)
Ingredients
ДЛЯ ТЕФТЕЛЕЙ:
Курка - 400 г фаршу
Батон підсохлий - 0,25 шт.
Яйця - 1 шт.
Сіль
Перець
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Гарбуз - 200 г
Морква -200 г
Селера - 200 г кореня
Брокколі - 200 г
Вода - 400 мл
Волоські горіхи - 50 г
Цибуля - 1 шт. велика
Баклажани - 1 шт. невеликий
Паприка - 1 шт. велика
Олія для смаження
Сіль
Перець
Набір трав
Лавровий лист
Directions
ТЕФТЕЛІ:
1Викласти фарш у миску, в блендері подрібнити в крихту хліб, додати його до фаршу (хліб вбирає зайву вологу), вбити яйце, посолити, поперчити, вимішати та залишити на деякий час.
2Тефтелі, сформовані в кульки, готувати у великій кількості підсоленої води 20 хвилин до готовності.
ГАРНІР:
1Гарбуз і баклажан нарізати кубиками, моркву - кружальцями, селеру - соломкою, цибулю і паприку - дрібними кубиками, горіхи подрібнити в крихту в блендері, а брокколі розібрати на суцвіття.
2У казан налити трохи олії і додати гарбуз і моркву, посолити, поперчити, посипати спеціями та залишити на деякий час, періодично перемішуючи, за необхідності додаючи трохи води.
3Тим часом в сковороді на олії до золотистого кольору обсмажити цибулю. До неї додати нарізану селеру, обсмажити, інтенсивно помішуючи.
4Моркву з гарбузом потушкувати.
5До цибулі з селерою тут же покласти нарізаний баклажан і паприку - зробити вогонь сильним і, швидко помішуючи, обсмажувати декілька хвилин.
6Коли з'явиться сік, перекласти овочі в казан, залити невеликою кількістю води, додати суцвіття брокколі, горіхи. Досолити та поперчити, якщо потрібно. При середньому кипінні довести до готовності брокколі.
Дієта для підвищення імунітету