Торт з ягідним желе та лимонним кремом
Торт з ягідним желе та лимонним кремом

Торт з ягідним желе та лимонним кремом

    ,

11 Серпня, 2018

249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)

Ingredients

Борошно - 200 г

Цукор коричневий - 250 г

Крохмаль - 74 г

Розпушувач

Яйця - 2 шт.

ДЛЯ ЛИМОННОЇ МАСИ:

Желатин - 10 г

Лимони - 1 шт.

Сир (творог) знежирений - 500 г

Йогурт знежирений

Ванільний цукор

ДЛЯ ЯГІДНОГО ШАРУ:

Вишневе варення - 300 мл

Ягоди заморожені будь-які - 450 г

Крохмаль - 60 г

Вишневий сік - 6 ст. ложок

Directions

КОРЖ:

1Нагріти духовку до 175°С.

2У 100 г цукру по одному додати яйця, ретельно збити. Змішати борошно, крохмаль і розпушувач, просіяти суху суміш поверх маси і добре вимішати.

3Перекласти тісто у форму (діаметр 26 см) і розрівняти.

4Пекти в духовці 30 хвилин і дати охолонути.

ЛИМОННИЙ КРЕМ ДЛЯ ВЕРХНЬОГО ШАРУ:

1Желатин замочити.

2Натерти цедру лимона і вичавити сік. Сік і цедру змішати з сиром (творогом) і 100 г цукру.

3Желатин додати в сирну масу, прибрати на 30 хвилин у холодильник.

4Потім дістати, збити в масу знежирений йогурт з ванільним цукром і перемішати, покрити готовий корж.

ЯГІДНИЙ ШАР:

1Перемішати крохмаль з частиною вишневого соку.

2Залишки соку з половиною ягід довести до кипіння, ввести розведений крохмаль, закип'ятити і підсолодити до смаку. Додати інші ягоди й остудити у формі.

ТОРТ:

1Корж викласти в роз'ємну форму. Змастити торт лимонним кремом і поставити в холодильник на 3 години.

2Потім торт дістати, поверх лимонного крему викласти ягідне желе і прикрасити листочками м'яти.

Є варіант з вершковим маслом (125), яке на початку збити з цукром

00:00