Торт «Кава-шок»
23 Серпня, 2018
16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)
Ingredients
Яйця - 5 шт.
Цукор коричневий - 200 г
Шоколад темний - 180 г
Масло вершкове - 160 г
Борошно - 90 г
Какао - 5 ст. ложок
Кава дуже міцна - 3 ст. ложки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
Directions
1Духовку попередньо розігріти до 180°С.
2Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в розтоплений шоколад каву, 2‑3 хвилини не чіпати, потім обережно перемішати.
3Додати 140 г вершкового масла, помішувати, доки масло не розчиниться.
4Відокремити білки від жовтків. Білки збити в міцну піну. Не перестаючи збивати, всипати коричневий цукор.
5Розпушувач змішати з 3 ст. ложками какао та борошном і просіяти через сито.
6У злегка остиглий шоколад ввести жовтки, потім змішати шоколадну масу з білками.
7Додати борошно з какао та мускатний горіх, все перемішати - тісто має бути легким і повітряним.
8Форму для випічки змастити вершковим маслом, вистелити папером для випічки, папір також змастити маслом.
9Викласти в форму тісто та випікати в розігрітій духовці 35 хвилин.
10Готовий торт остудити, вийняти з форми та посипати какао.
11До цього торту хороші збиті або навіть рідкі жирні вершки або морозиво.