Торт «Кавовий мус»

    

20 Жовтня, 2017

172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)

Ingredients

Шоколад темний - 350 г

Масло - 300 г

Родзинки - 80 г

Коньяк - 5 ст. ложок

Яйця - 6 жовтків + 8 білків

Кава міцна або еспрессо - 100 мл

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:

Шоколад темний - 150 г

Олія рапсова - 120 мл

Directions

1Замочити родзинки в коньяку.

2У невеликій каструльці змішати каву та шоколад. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки шоколад повністю не розплавиться. Поступово додавати нарізане кубиками масло, весь час помішуючи.

3Зняти з вогню і додати жовтки по одному, весь час розмішуючи. Додати родзинки та коньяк, добре розмішати, відставити убік.

4Міксером збити яєчні білки з сіллю, поки суміш не стане щільною і блискучою. Додати суміш в шоколадну масу. Потихеньку змішати, не збиваючи.

5Змастити роз'ємну форму, викласти дно та стінки пергаментом. Влити все у форму, поставити в холодильник на 12 годин.

6СОУС: На повільному вогні розплавити в каструльці шоколад. Додати масло, зняти з вогню і перемішати.

7Обережно перевернути торт з форми на змащений пергамент. Змастити глазур'ю і поставити в холодильник на 1 годину.

8Широким ножем відокремити торт і глазур від паперу та перекласти торт на тарілку або піднос.

Дієта безглютенова

00:00